середа, 23 вересня 2020 13:36

"Путін – боягуз, який гидить, доки знає, що не отримає по голові" - російський політолог

"Путін – боягуз, який гидить, доки знає, що не отримає по голові" - російський політолог
Учения "Кавказ-2020" / Минобороны России

Путін не піде на конфлікт із країнами НАТО попри те, що постійно погрожує. Він блефує й насправді боягуз. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів російський політолог Федір Крашенінніков.

"На війну в Балтії, на реальний ризик ІІІ світової Путін не піде. Він звик гидити нижче рівня радарів. Як пітерський хуліган хамить, поки не отримає по голові. Усе-таки не Гітлер і не Сталін, хоч би як хотілося рівнятися на радянського диктатора. Тоталітарні лідери першої половини ХХ ст. за всіх жахів, що призвели до мільйонів смертей, мали ідеологію і внутрішній набір нелюдських переконань. Безстрашність. Сталін був терористом замолоду. Гітлер воював у І світовій. У них була схильність до авантюризму", - каже політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путіна може знищити тільки Путін. Лукашенка – він сам. Час працює проти них"

"Натомість російський президент - випускник школи КДБ. Із їхніх методичок відомо, що агентів вчили ніколи не робити нічого, якщо немає гарантії успіху 100%. У цьому сенсі Путін – боягуз. Якщо згадати, як анексували Крим, то місцева агентура контролювала владу до окупації. Українські силовики майже повністю перейшли на російський бік. Був російський флот – плацдарм для нарощування військ. Росіяни знали стан українських військ. Агенти були в українській армії, яку розкладали за Януковича. Серйозно підготувалися. Знали, опору не буде. Якби були впевнені, що хоча б один український військовий корабель відкриє вогонь, гарнізони будуть до останнього боронитися, можливо, не зважилися б", - пояснив Крашенінніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціль - Одеса: генерал США припустив, навіщо Росії військові навчання "Кавказ-2020"

"На Донбасі такої впевненості не було. Тому справи не довели до кінця. Путін не приєднав окупованих територій. Не наказав наступати вглиб України 2014-го. У російської армії була можливість. Але на Донбасі зрозумів, що не вся Східна Україна хоче бути Росією, зустрів спротив, масову втечу населення. Зрозумів: не варто продовжувати військову операцію, пробивати коридор в Одесу, бо виникне багато проблем", - продовжив політолог.

Тим часом у Росії стартували стратегічні командно-штабні навчання "Кавказ-2020", які триватимуть до 26 вересня. До них залучать близько 80 тис. осіб у складі бойових частин, тилового і технічного забезпечення, протиповітряної оборони, військово-морського флоту, Росгвардії та рятувальників.

Зараз ви читаєте новину «"Путін – боягуз, який гидить, доки знає, що не отримає по голові" - російський політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі