понеділок, 18 травня 2020 03:00

Пуерто-Ріко знову намагається стати штатом США

Пуерто-Ріко знову намагається стати штатом США
Пуерто-Ріко хоче стати штатом США. Фото: Reuters

В листопаді 2020 року в Пуерто-Ріко відбудеться референдум про офіційне входження до складу США як 51-го штату.

Зараз Пуерто-Ріко має статус "неінкорпорованої організованої території", тобто знаходиться під управлінням США, яка є їх невід'ємною частиною, оголосила губернатор острова Ванда Васкес Гарсед, передає dw.com.

Незважаючи на те, що в останні десятиліття було проведено п'ять референдумів про входження до складу США, на цьому вперше буде поставлено єдине пряме запитання, що вимагає простого вибору між "так" і "ні": "Чи вважаєте ви, що Пуерто-Ріко має бути негайно визнаний в якості штату США? "

При цьому референдум буде знову носити рекомендаційний характер. Для входження Пуерто-Ріко до складу США необхідне рішення Конгресу США, який ніколи не реагував на подібні референдуми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Демократи запустили нове розслідування проти Трампа

Явка на референдумі 2017 року склала всього 23 відсотки виборців. Однак близько 97 відсотків з півмільйона тих, хто проголосував віддали голоси за входження до складу США. За збереження статус-кво і проведення ще одного референдуму висловилися за півтора відсотка тих, хто голосував.

Зараз ви читаєте новину «Пуерто-Ріко знову намагається стати штатом США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі