понеділок, 10 серпня 2020 07:37

Протести в Білорусі: що зараз відбувається в центрі столиці

Протести в Білорусі: що зараз відбувається в центрі столиці
У Білорусі після виборів президента почалися масові протести. Фото: sputnik.by

Ближче до ранку понеділка, 10 серпня, ситуація в центрі Мінська, де люди протестують проти попередніх результатів виборів президента, нормалізувалася.

У центрі міста слідчий комітет Білорусі проводить огляд місць вчорашніх акцій. Там працює слідча група, а силовики просять перехожих не заважати їх роботі. Про це повідомляє Sputnik Білорусь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести в Білорусі: показали, чим силовики розганяли людей

У місті, як і по всій країні, другу добу спостерігаються проблеми з інтернетом. Через це виникли складнощі в роботі онлайн-служб таксі.

ЗМІ повідомляють, що Центрвиборчком республіки в найближчі години має намір озвучити попередні підсумки виборів.

Акції протесту розпочалися після оголошення екзит-полів результатів виборів президента Білорусі, відповідно до яких перемогу здобув чинний глава держави Олександр Лукашенко. Люди масово вийшли на вулиці з протестами в багатьох містах. Найбільше їх у столиці Мінську. Туди ще від ранку пригнали чимало ОМОНу, спецтехніки. Центр міста заблокований силовиками, вони розганяють мітингувальників, затримують їх. Люди у відповідь відбивають затриманих, стаються сутички.

Зараз ви читаєте новину «Протести в Білорусі: що зараз відбувається в центрі столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі