понеділок, 10 серпня 2020 21:02

Протести у Білорусі: знайшли живим чоловіка, якого вважали загиблим

Протести у Білорусі: знайшли живим чоловіка, якого вважали загиблим
Євген Заічкін виявився живим. Фото: Twitter/Пётр Верзилов

Білоруський протестувальник Євген Заічкін виявився живим.

Раніше вважалося, що він загинув внаслідок сутичок з ОМОНом, повідомляє "Радыё Свабода".

"Фотографії, ймовірно, були зроблені в той момент, коли мене із автозаку переносили до швидкої допомоги. Мені стало погано в автозаку, я знепритомнів. Я так зрозумів, що швидка допомога не могла підʼїхати, тому мене поклали на землю, а лікарі вже добиралися до мене", - розповів Заічкін.

Затримання сталося раптово.

"Ми рухалися в бік Стели. Якоїсь миті зупинився білий автобус, звідки вискочили 5—6 людей, може й більше, у чорному одязі з написом ОМОН. Вони напали на нас і почали заштовхувати в машину. Я коли побачив, що вони біжать, то зрозумів, що це за нами. Я встав навколішки, простягнув руки, щоб показати, що в мене нічого нема. Але їх це не зупинило", — розповів Заічкін.

Протестувальника побили кийками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко не може залишитись: білоруси збираються на новий протест

"Лікарі сказали, що був струс мозку, але переломів нема. Втратив багато крові. Я був увесь в крові в автозаку, мені дали вату, вона засохла, прилипла до мого одягу", — каже Заічкін.

Він усю ніч пролежав у лікарні. Вирішив не фіксувати побої.

"Скаржитися просто безглуздо. Болить голова, від ударів болить все тіло, синці", — каже протестувальник.

Акції протесту розпочалися після оголошення екзит-полів результатів виборів президента Білорусі, відповідно до яких перемогу здобув чинний глава держави Олександр Лукашенко. Люди масово вийшли на вулиці з протестами в багатьох містах. Найбільше їх у столиці Мінську. Туди ще від ранку пригнали чимало ОМОНу, спецтехніки. Центр міста заблокований силовиками, вони розганяють мітингувальників, затримують їх. Люди у відповідь відбивають затриманих, стаються сутички.

Зараз ви читаєте новину «Протести у Білорусі: знайшли живим чоловіка, якого вважали загиблим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі