субота, 13 січня 2018 16:45

Проросійський Земан лідирує на виборах президента Чехії

  Мілош Земан лідирує на виборах президента Чехії. Фото: телеканал Прямий
Мілош Земан лідирує на виборах президента Чехії. Фото: телеканал Прямий

Діючий президент Чехії Мілош Земан лідирує на виборах президента Чеської Республіки. Чинний глава держави набрав 43,31% голосів. Його основний конкурент Іржі Драгош - 24,48%. Ці дані оприлюднили після підрахунку 20% голосів.

Жителі Чехії обирали президента з дев'яти кандидатур. Вони голосували ввечері в п'ятницю і в першу половину дня суботи. Нинішній президент Чехії Земан висловлюється за скасування санкцій проти Росії і виступає з антимусульманських позицій. Екс-глава Академії наук Чехії Драгош підтримує антиросійські санкції, співпрацю з ЄС і прийняття євро як валюти, передає radio.cz.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чехії другий день обирають президента

Президентські вибори проходять у Чехії вдруге. В 2013 глава республіки обирався депутатами обох палат парламенту. Президент Чехії обирається строком на п'ять років і має швидше представницькі функції. Він може призначати суддів Конституційного суду і має обмежені повноваження в області зовнішньої політики.

Зараз ви читаєте новину «Проросійський Земан лідирує на виборах президента Чехії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі