субота, 31 липня 2021 14:12

Продовжують купувати путівки: українців не лякають масштабні пожежі в Туреччині

Продовжують купувати путівки: українців не лякають масштабні пожежі в Туреччині
Постраждалі від лісових пожеж провінції Туреччини оголосили зонами лиха. Українські туристи продовжують літати туди на відпочинок. Фото: pexels.com

Українські туристи купують путівки на найближчі дати в "гарячі курорти" Туреччини, попри масштабні пожежі в країні. При цьому туристичні агентства не отримували офіційних рекомендацій від влади про призупинення продажів через ситуацію.

"Якби були рекомендації уряду, вони б прийшли в усі турагентства, але таких не було. Ми самі в шоці з цього, але нам не надходило повідомлень про призупинення продажів турів в Анталію й інші небезпечні регіони. Туристи, у яких вже є путівки - дуже нервують, рейси ніхто не скасовує, літаки продовжують літати, а ми продовжуємо працювати", - зазначають в одному з турагентств, повідомляє УНН.

За словами туроператорів, охочих відпочити в Туреччині не поменшало через ситуацію в країні. В організаціях сподіваються, що природні пожежі, викликані спекою, незабаром припиняться.

Вартість путівки на "гарячі курорти" Туреччини варіюється від 10 до 25 тис. грн на двох.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські рятувальники почали боротися з пожежами у Туреччині

Масштабні пожежі в Туреччині почалися 28 липня на тлі високих температур і вітряної погоди. Вогонь поширився в регіоні, де розташовані туристичні курорти. Зокрема, у провінціях Анталія, Адана, Мерсін, Мугла та Османіє. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив їх "зонами стихійних лих, що зачіпають життя людей".

До боротьби з пожежами залучили всі наявні протипожежні ресурси. Пізніше вогонь поширився на інші провінції.

Є жертви серед місцевого населення, зокрема 4 загиблих. Постраждали і перебувають під загрозою окремі об'єкти туристичної інфраструктури в містах Бодрум і Мармаріс.

Зараз ви читаєте новину «Продовжують купувати путівки: українців не лякають масштабні пожежі в Туреччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі