понеділок, 10 вересня 2018 13:24

"Пробив" дно: російський рубль стрімко подешевшав

"Пробив" дно: російський рубль стрімко подешевшав
Найближчим часом курс рубля не знижуватиметься далі. Головним чином, через зростання вартості нафти. Фото: Корреспондент.net

Російська національна валюта подешевшала до 70 руб. за дол. Це найнижчий курс з березня 2016-го.

На початку торгів на "Московської біржі" курс рубля відносно долара різко знизився. Обвалився до 70 руб. за дол. Щоправда, курс долара виявився на 96,14 коп. вище, ніж офіційно встановлений чинний курс, пише Интерфакс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російському рублю спрогнозували тотальне знецінення

Крім того, на 37,88 коп. рубль ослаб відносно євро.

Знецінення рубля відбулось через покупку валюти. Заявки на неї залишилися ще з п'ятниці минулого тижня. Найближчим часом курс рубля не знижуватиметься далі. Головним чином, через зростання вартості нафти. 10 вересня нафта марки Brent подорожчала до $77,28 за бар.

8 серпня в США оголосили нові санкції проти РФ. Це – відповідь на отруєння у Великій Британії колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки. Перший пакет санкцій почав діяти 22 серпня. Обмеження вплинуть на комп'ютерне обладнання, сенсори, лазери, телекомунікаційне устаткування, пристрої в галузі видобування нафти й газу, літакобудування. Після запровадження першого етапу Росія має надати докази, що надалі не застосовуватиме хімічну зброю. Інакше США введуть другий пакет - суворіший. Ідеться про скорочення дипломатичних і майже цілковите обмеження торгівельних стосунків. Імовірна й заборона літати до Штатів для компанії "Аерофлот".

Зараз ви читаєте новину «"Пробив" дно: російський рубль стрімко подешевшав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі