понеділок, 09 березня 2020 09:12

Президент найближчі 2 тижні буде на карантині

Президент найближчі 2 тижні буде на карантині
Через коронавірус президент Португалії Марселу Ребелу ді Соуза добровільно дотримується карантину. Фото: yandex.ru

Президент Португалії Марселу Ребелу ді Соуза добровільно дотримується карантину через підозри зараження коронавірусом.

Як заявив політик, протягом найближчих двох тижнів він не збирається брати участь в жодних публічних заходах і зустрічах в Португалії і за кордоном, повідомляє DW.

Дотримуватися карантину ді Соуза вирішив тому, що минулого тижня він зустрічався з учнями школи на півночі Португалії, яку через якийсь час після цього закрили через підтверджений випадок зараження коронавірусом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: УЄФА відмінила обов'язкове рукостискання між арбітрами

На сайті президента Португалії сказано, що ані хворий школяр, ані його клас не брали участі у зустрічі з главою держави. При тому що у нього немає ніяких симптомів зараження небезпечною інфекцією, ді Соуза все-таки вирішив добровільно дотримуватися вимог МОЗ, щоб "подати іншим хороший приклад", йдеться в документі.

За даними на ранок 9 березня, в Португалії зафіксовано 30 випадків зараження коронавірусом SARS-CoV-2. Жоден з них не привів до смерті пацієнта.

Всесвітня організація охорони здоров'я розвінчала міфи про коронавірус Covid-19. Зараз ефективної вакцини від недуги немає, тому люди придумують свої методи запобігання хвороби. Іноді доходить до абсурду.

Зараз ви читаєте новину «Президент найближчі 2 тижні буде на карантині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі