пʼятниця, 03 березня 2023 23:31

Президент Латвії висловився про ЗСУ і вступ України в НАТО

Президент Латвії висловився про ЗСУ і вступ України в НАТО
Президент Латвії Егілс Левітс вважає, що Україна має бути в НАТО. Фото: flickr.com

Україна має стати членом НАТО після завершення війни з Росією.

Збройні сили України вже довели, що є однією з найдосвідченіших армій у світі. Про це заявив президент Латвійської Республіки Егілс Левітс, повідомляє 24 Канал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Латвії сказав, що буде після вступу України до ЄС

"Після війни Україна буде однією з найдосвідченіших і найбільш потенційних армій у світі. Це важливо для НАТО, для підсилення сил НАТО", – заявив Левітс.

30 вересня 2022 року Україна офіційно подала заявку на вступ до НАТО. Президент Володимир Зеленський вважає, що терміни приєднання до Альянсу не залежать від України.

Перепоною до приєднання України до Північно-атлантичного Альянсу є не лише російська збройна агресія на території нашої країни, а й позиція Угорщини, яка підігрує імперському путінському режиму.

Сьогодні президент України із дружиною і президентом Латвії та його дружиною вшанували пам'ять полеглих героїв на Личаківському кладовищі у Львові.

Латвія надала Україні зброї на 41% оборонного бюджету.

Естонія, Фінляндія, Ісландія, Латвія, Литва, Норвегія і Швеція зробили спільну заяву, у якій пообіцяли надавати подальшу економічну, військову і гуманітарну підтримку Україні.

Зараз ви читаєте новину «Президент Латвії висловився про ЗСУ і вступ України в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі