понеділок, 23 квітня 2018 15:18

Прем'єр-міністр Вірменії Серж Сарґсян подав у відставку

Прем'єр-міністр Вірменії Серж Сарґсян подав у відставку

Прем'єр-міністр Вірменії Серж Сарґсян подав у відставку.

Про це повідомляють "Новости Армении".

"Нікол Пашинян мав рацію. Я помилився. У такій ситуації кілька рішень, але на жодне я не піду. Це не для мене. Я залишаю пост керівника країни, пост прем'єр-міністра Вірменії. Вуличний рух проти мого прем'єрства. Я виконую вашу вимогу", - йдеться в опублікованій ним заяві.

22 квітня Сарґсян заявив, що буде готовий до "інших місій" тільки після того, як забезпечить безпечний розвиток країни і досягне "гідного врегулювання" карабахської проблеми (напруження між Азербайджаном та населеним вірменами Нагорним Карабахом на його території триває з 1980-х).

Також повідомляють, що сьогодні із СІЗО випустили лідера опозиційних мітингувальників у Вірменії Нікола Пашиняна та двох його соратників Сасуна Мікаєляна и Арарата Мірзояна. Їх затримали напередодні увечері. Звинувачували в організації незаконних мітингів.

Перед тим перший віце-прем'єр Вірменії Карен Карапетян звернувся до генеральної прокуратури країни з проханням відкликати запит про скасування депутатської недоторканності цих політиків.

"Всі затримані члени нашого руху повинні вийти на свободу за лічені хвилини", - заявив Пашинян після звільнення. Він вирушив до мітингарів та очолив їхню колону на проспекті Тиграна Меца.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До протестів у Єревані приєдналися військові. Кремль прокоментував можливість втручання

Перед тим, як Пашиняна випустили із СІЗО, його провідав Карапетян. Зміст розмови тримають у секреті.

Перед поїздкою в СІЗО Карапетян натякнув, що домовлятиметься про чергові перемовини між опозицією та владою. Вони заплановані на 24 квітня.

"Завтрашній день дуже важливий, і я думаю, що у нас вистачить логіки і тверезості, щоб показати всьому світу, що ми можемо сісти і знайти логічне рішення незалежно від того, наскільки складна ситуація, як багато невирішених питань", - заявив Карапетян.

Акція протесту в Єревані триває з 13 квітня через конституційну реформу, згідно з якою була змінена форма правління. Ключовою персоною в країні стає прем'єр-міністр. 17 квітня парламент Вірменії обрав екс-президента Сержа Саргсяна прем'єр-міністром. У той же день лідер опозиційної партії "Громадський договір" і голова парламентської фракції "Елк" Нікол Пашинян оголосив про початок безкровної "оксамитової" революції.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр-міністр Вірменії Серж Сарґсян подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі