четвер, 21 липня 2022 11:30

Прем'єр Італії пішов у відставку

Прем'єр Італії пішов у відставку
Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі оголосив, що йде у відставку. Фото: eastnews.ua

Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі оголосив, що йде у відставку. Це вже друга офіційна заява чиновника, яку він подав 21 липня.

Драгі виступив перед італійським парламентом лише кілька секунд. Ті, хто очікував нових дебатів, були розчаровані. Про це повідомляє La Voce di Rovigo.

"Іноді використовуються навіть серця центральних банків. У світлі голосування, висловленого вчора ввечері Сенатом Республіки, я прошу перервати засідання, оскільки я йду до президента Республіки, щоб повідомити про свої рішення", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відставка Драгі грає на руку РФ - МЗС Італії

Зал Палати депутатів Італії вітав Драгі довгими оплесками.

Після виступу італійський прем'єр відправився до президента Серджіо Маттареллою, щоб оголосити про рішення. Цього разу відставку керівник Італійської Республіки прийняв.

Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі 14 липня оголосив, що подає у відставку. Це не прийняв президент Італії Серджіо Матарелла.

Драгі зайняв пост глави Ради міністрів Італії 13 лютого 2021 року.

7 липня премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон пішов у відставку. Він продовжить виконувати обов'язки прем'єра до обрання нового глави керівної партії. Посаду прем'єра Джонсон обіймав з липня 2019 року.

8 липня премʼєр-міністерка Естонії Кая Каллас заявила, що йде у відставку. Вона додала, що це було її особисте рішення, а не вимога партії.

9 липня прем'єр-міністр Шрі-Ланки Раніл Вікрамасінгхе погодився піти у відстаку. На тлі антиурядових протестів прем'єр прийняв рекомендацію партійних лідерів і заявив про складання повноважень.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Італії пішов у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі