вівторок, 22 жовтня 2019 18:25

Прем'єр Британії погрожує оголосити вибори, якщо парламент не проголосує за Brexit

Прем'єр Британії погрожує оголосити вибори, якщо парламент не проголосує за Brexit
Прем'єр Британії Борис Джонсон може відкликати законопроект про Brexit та оголосити вибори. Фото: NewsDay

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що відкличе законопроект про Brexit та оголосить дострокові загальні вибори, якщо парламент знову не проголосує за угоду.

Як зазначається, 22 жовтня проходять дебати щодо угоди, а голосування за законопроект Джонсона про Brexit мають провести 24 жовтня. Про це повідомляє BBC.

"Якщо парламент не дозволить Brexit відбутися й вирішить відкласти все до січня або довше, законопроєкт доведеться відкликати", — сказав Джонсон на засіданні парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туск розізлився на Джонсона через Brexit

Прем'єр-міністр також додав, що призначить загальні вибори, якщо за його законопроєкт про Brexit не проголосують.

Нагадаємо, на саміті ЄС в Брюсселі 17 жовтня лідери 27 країн Євросоюзу затвердили останні домовленості з Лондоном про порядок Brexit. Датою виходу Великобританії з ЄС повинно було стати 31 жовтня. Однак, парламент проголосував за поправку, яка відтерміновує затвердження угоди про вихід країни з Європейського Союзу. Тому прем'єр-міністр Борис Джонсон був змушений просити чергову відстрочку Brexit в ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Британії погрожує оголосити вибори, якщо парламент не проголосує за Brexit». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі