четвер, 29 липня 2021 09:01

Пором перекинувся, і потонули 140 людей

Пором перекинувся, і потонули 140 людей
Місце, де сталася трагедія / Getty Images

29 липня 2010-го перевантажений пасажирський пором перекинувся на річці Касаї в Демократичній Республіці Конго. Загинули щонайменше 80 осіб. За іншими даними - майже 140.

Через те, що в країні немає доріг за межами великих міст, пороми й річковий транспорт є основним транспортним засобом у ДРК. Країна, яку можна порівняти за розмірами із Західною Європою, має лише кілька сотень кілометрів доріг із твердим покриттям за межами міст. Катастрофа сталася на річці Касаї, притоці річки Конго. Судно йшло у столицю Кіншасу з міста Муші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катер зіткнувся з баржею та затонув: є жертви

Власники суден у ДРК часто недбалі щодо елементарних правил безпеки й технічного обслуговування. Річкові аварії зі смертельним результатом не є рідкістю в країні й часто пов'язані з перевантаженням. Кілька десятиліть конфлікту в регіоні призвели до деградації інфраструктури. У результаті літаки й човни стали найкращим і фактично єдиним варіантом для пересування.

Того дня човен перекинувся після удару об скелю. Він був сильно перевантажений, а багато пасажирів не вміли плавати. Працівники ВМС країни й місцевого Червоного Хреста прибули на місце аварії, щоб допомогти в пошуках тих, хто вижив, і у збиранні тіл загиблих.

За попередніми даними поліції, загинуло 138 осіб. Міністерство транспорту ДРК підтвердило пізніше 80 загиблих. Вважалося, що цифра, імовірно, вища через присутність на судні великої кількості незареєстрованих пасажирів. За даними уряду, на човні було орієнтовно 180 пасажирів. Згідно з іншим звітом, понад 200 пасажирів.

Зараз ви читаєте новину «Пором перекинувся, і потонули 140 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі