середа, 28 жовтня 2020 17:11

Понад сотню нелегалів загинули в човні, що вибухнув

Понад сотню нелегалів загинули в човні, що вибухнув
Дим від човна, що вибухнув у морі біля Сенегалу / The Independent

Не менше сотні людей потонули біля берегів Сенегалу, коли рибальський човен із нелегальними мігрантами затонув після вибуху на борту. Він прямував до іспанських Канарських островів, щоб нелегали могли потрапити в Європу.

Ті, які вижили, розповіли ЗМІ, що займання виникло у двигуні дерев'яного човна. Згодом загорілися бочки з пальним. Про це пише британська The Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У холодильнику вантажівки ховалися нелегальні мігранти

Десятки мігрантів, зокрема, діти, кілька годин залишалися на плаву, поки чекали допомоги. Міноборони Сенегалу повідомило, що два військово-морські судна вирушили на допомогу, врятувавши 51 особу. У рятувальній операції брали участь теж місцеві жителі на своїх дерев'яних човнах. Ті, які вижили, розповіли сенегальський ЗМІ, що на борту було близько 200 осіб.

"У якийсь момент загорівся двигун. Екіпажу вдалося пригасити полум'я. Але воно знову розгорілося й досягло каністр із бензином. Стався вибух. Я скочив за борт у море", - розповів сенегальській газеті l'Observateur Даме Мґенгуе.

Він додав, що з друзями прямував до Іспанії і попри все знову вирушить у подорож.

"Я був схвильований, коли дізнався про вибух у відкритому морі, що забрав життя моїх молодих співвітчизників", - написав у Twitter президент Сенегалу Макі Саллі.

Через економічну кризу, пов'язану з коронавірусом, кількість нелегалів, які намагаються дістатися з Африки в Європу, зростає. За даними МВС Іспанії, до середини жовтня на Канарські острови морем прибуло понад 8000 мігрантів порівняно з 1000 за той же період 2019-го.

Зараз ви читаєте новину «Понад сотню нелегалів загинули в човні, що вибухнув». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі