понеділок, 13 січня 2020 08:15

Помпео вимагає покарання за обстріл авіабази в Іраку

Помпео вимагає покарання за обстріл авіабази в Іраку
В Іраку обстріляли ракетами базу, де розміщувалися американські війська. Фото - Reuters

Іракська влада має покарати винних в обстрілі авіабази на території Іраку, на якій дислокувалися американські військові. До цього закликає міністр закордонних справ США Майкл Помпео.

"Розгніваний повідомленнями про новий ракетний удар по іракській авіабазі. Молюся за швидке одужання поранених і закликаю іракський уряд притягнути до відповідальності винних у нападі на іракський народ", - написав він у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ірані продовжуються масові протести

В останні місяці військові бази, де дислокуються американські війська, зазнали ракетних і мінометних обстрілів із боку бойовиків, яких підтримує Іран. Один американський військовий загинув під час такого обстрілу в грудні.

8 січня Іран обстріляв дві американські бази на території Іраку. Так помстилися за удар з американського безпілотника, внаслідок якого загинув іранський генерал Касем Сулеймані. 12 січня обстріляли авіабазу Балад, на якій дислокуються американські військові. Випустили вісім ракет "Катюша", сім з яких потрапили на злітно-посадкову смугу.

Зараз ви читаєте новину «Помпео вимагає покарання за обстріл авіабази в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі