вівторок, 29 травня 2018 12:00

Помер власник футбольного клубу "Манчестер Юнайтед"

Помер власник футбольного клубу "Манчестер Юнайтед"
5 років як помер власник "Манчестер Юнайтед" Фото: Reuters

Мільярдер Малкольм Ірвінг Глейзер помер на 85-му році життя. Бізнесмен відомий у світі як власник англійського футбольного клубу "Манчестер Юнайтед". Цьогоріч відзаначають 5-ті роковини з дня його смерті.

Глейзер помер 28 травня 2014 року, повідомляє Associated Press.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла дворазова чемпіонка Європи з плавання

Малкольм Глейзер народився 15 серпня 1928 року в Рочестері, в єврейській сім'ї. Був 5-ю дитиною. Від батька в спадок отримав ювелірну фірму, на рахунку якої було всього $300. Через 5 років він не просто розвернув бізнес, але й став успішним інвестором багатьох проектів.

У 1970-х роках Глейзер став президентом і виконавчим директором First Allied Corporation, яка об'єднала компанії, що працюють в харчовій промисловості, рибальстві, охороні здоров'я, нерухомості, нафто- і газорозвідці, телерадіомовленні.

1994 року цікавився американським футболом, тоді популярним у США. Купив клуб "Тампа Бей Баккенірс" за $192 млн. У 2005 році він став власником контрольного пакету акцій клубу "Манчестер Юнайтед".

У квітні 2006 року у Малкольма Глейзера стався інстульт. Через це він утратив рухливість правої руки і ноги, а також мав розлади мови. Травень 2014-го – черговий інсульт, який перенести так і не вдалося.

У Нью-Йорку помер музикант і продюсер Реггі Лукас, який 1983 року співпрацював із культовою співачкою Мадонною.

Зараз ви читаєте новину «Помер власник футбольного клубу "Манчестер Юнайтед"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі