понеділок, 30 жовтня 2017 13:48

"Полювання на відьом" - Трамп відреагував на перші конкретні звинувачення

"Полювання на відьом" - Трамп відреагував на перші конкретні звинувачення
Трамп певен, що Клінтон саму треба віддати під суд

Американський президент Дональд Трамп вибухнув гнівними твітами після чергових звинувачень у контактах з Кремлем.

Про це повідомляє Independent.

У п'ятницю, 27 жовтня, федеральне "велике журі" у Вашингтоні затвердило перші звинувачення у кримінальному розслідуванні про зв'язки команди американського президента із Росією.

Кількох осіб можуть заарештувати відповідно до звинувачень, повідомляє CNN.

Служби розвідки США дійшли висновку, що Росія втручалася у вибори, аби допомогти мільйонерові виграти. Колишній директор ФБР Робетр Мюллер та Kонгрес шукають докази у цій справі.

Трамп і Білий дім наполягають, що під час президентської кампанії між його командою та Росією не було ніякої змови. Урядовці вказують пальцем на Гілларі Клінтон і стверджують, що справжня історія змови з РФ - це продаж урану до Москви, коли Клінтон займала посаду держсекретаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий дім поставив крапку в секс-скандалі з Трампом

Американський президент назвав спроби знайти докази його зв'язків з Росією "полюванням на відьом" та звинуватив Клінтон у тому, що вона фінансує роздування цієї справи.

Досьє, яке склав на нього британський розвідник Крістофер Стіл, повне недоліків. "Республіканці єдині та злі через це, як ніколи", написав президент. У документі йдеться, що Трамп 2013 року відвідував Москву, щоб заручитися підтримкою Кремля.

У своїх твітах Трамп згадав усі старі "гріхи" Клінтон, зокрема те, що вона вела службове листування через особисту поштову скриньку, що допомогло російським хакерам викрасти секретну інформацію, і що проти неї не почали кримінального провадження.

"Республіканців зараз переслідують як ніколи раніше. Є стільки гріхів за демами (демократами. - Gazeta.ua) і Клінтон, але на це все дивляться крізь пальці. Зробіть що-небудь", - написав він.

24 жовтня Трампа закидали російськими прапорами в будівлі Капітолію, коли він прямував на ланч із конгресменами-республіканцями. Активісти кричали: "Трамп - зрадник!".

Прокурор США Роберт Мюллер, що веде справу втручання Росії у президенські вибори США, зробив перші обвинувачення. Кількість фігурантів та їхні імена поки що не називають. Прокурор Мюллер підозрює штаб Дональда Трампа в можливій змові з РФ. Також припускає, що Трамп може не дотримуватись правосуддя та перешкоджати розслідуванню. Фінансові зв'язки президента США, його соратників з Росією активно вивчають.

Зараз ви читаєте новину «"Полювання на відьом" - Трамп відреагував на перші конкретні звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі