неділя, 05 червня 2016 02:53

Польський уряд має намір зрівняти умови праці для поляків та заробітчан

Польський уряд має намір зрівняти умови праці для поляків та заробітчан
Фото: vgolos.com.ua

У Польщі триває робота над зміною умов праці для іноземців.

Як повідомляє "Польське радіо", чиновники мають намір зрівняти заробітні плати найманих робітників з-за кордону і поляків.

"Триває робота над застосуванням так званої сезонної директиви щодо працевлаштування іноземців, яка повинна бути задіяна з 1 січня 2017 року", - сказав заступник міністра сім'ї, праці і соціальної політики Польщі Станіслав Швед.

Сезонна директива охоплює питання прибуття і перебування громадян третіх країн з метою працевлаштування на сезонну роботу. Представник відомства праці зазначив, що будуть зміни в так званих короткострокових заявках при одночасному збереженні спрощеної форми працевлаштування, а також параграф за однаковими умовами праці і зарплат.

Швед додав, що сезонною роботою в основному зацікавлені громадяни України. "Понад 95% працівників-іноземців у Польщі відбуваються з України", - підкреслив заступник міністра.

У минулому році було видано 800 тис. Заявок на роботу в Польщі. Працювало близько півмільйона людей. Цього року до середини травня надійшло 500 тис. Заявок на працевлаштування іноземців, тому до кінця року замовлень передбачається вже більше мільйона.

Як зазначається, польські чиновники прагнуть і надалі зберегти можливість іноземцям працювати в сільському господарстві, в послугах і будівництві, але щоб умови праці прибулих були на тому ж рівні, що і у місцевих працівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща готується до гібридної війни з Росією.

Зараз ви читаєте новину «Польський уряд має намір зрівняти умови праці для поляків та заробітчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі