вівторок, 15 червня 2021 17:18

Польща знову постраждала від кібератаки російських хакерів

Польща знову постраждала від кібератаки російських хакерів
На Польщу здійснили кібератаку. Фото: ms.detector.media

Польща постраждала від "безпрецедентної" кібератаки. Через це прем'єр-міністр країни Матеуш Моравецький скликав закрите засідання парламенту.

Про це повідомило видання Wiadomosci.

За словами офіційного представника уряду Петра Мюллера, атака має широкий характер.

"Останнім часом ми стали об'єктом безпрецедентної кібернетичної атаки, спрямованої на Польщу, польські установи, окремих користувачів електронної пошти", - прокоментував Мюллер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські хакери отримали від найбільшого виробника м'яса $11 млн

Відповідальний за реалізацію Національної програми вакцинації Міхал Дворчик заявив, що піддався атаці хакерів. Були зламані електронна пошта і сторінки в соціальних мережах, що належать йому і його дружині.

У заяві політик припустив, що до атаки мають стосунок російські хакери, оскільки інформація була опублікована в російській соціальній мережі Telegram.

Хакери зламали приватну електронну пошту глави канцелярії польського прем'єра Міхала Дворчика та його дружини. Зловмисники також отримали доступ до їхніх акаунтів у соцмережах.

Зараз ви читаєте новину «Польща знову постраждала від кібератаки російських хакерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі