субота, 16 жовтня 2021 20:25

Польща відгородиться від Білорусі "стіною"

Польща відгородиться від Білорусі "стіною"
Польща захиститься стіною від Білорусі. Фото: REUTERS

Сейм Польщі схвалив спеціальний закон про побудову паркану на кордоні з Білоруссю. Акт передбачає, що це буде міцна і висока огорожа, обладнана системою моніторингу та датчиками виявлення руху.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що будівництво "стіни" на польсько-білоруському кордоні покликане захистити Польщу від міграційного шантажу в довгостроковій перспективі - в цьому випадку з боку білоруського правителя Олександра Лукашенка і президента РФ Володимира Путіна, передає Рolskie Radio.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Між Польщею і Білоруссю поклали колючий дріт

"Ми не хочемо, щоб нас шантажували", - сказав очільник польського уряду.

Матеуш Моравецький також додав, що зробить все, щоб посилити патрулювання на кордоні, а також, щоб допомогти мігрантам.

На польсько-білоруському кордоні побудують постійну огорожу, що матиме також сучасні електронні та телекомунікаційні датчики і камери. З міркувань безпеки технічні деталі інвестиції є конфіденційними. Загальну вартість проєкту оцінили в 1,6 млрд злотих.

За даними Прикордонної служби Польщі, з початку жовтня зафіксовано понад 6 тис. спроб нелегального перетину кордону з Білорусі в Польщу. З початку вересня таких спроб зафіксовано понад 18 тис.

Від 2 вересня у зв'язку з міграційним тиском режиму Лукашенка у прикордонній смузі з Білоруссю у Підляському та Люблінському воєводствах введений надзвичайний стан.

Зараз ви читаєте новину «Польща відгородиться від Білорусі "стіною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі