середа, 03 червня 2020 20:01

Польоти над вулканом та джунглями: українські вертолітники показали вражаючі кадри своєї служби в Конго

Польоти над вулканом та джунглями: українські вертолітники показали вражаючі кадри своєї служби в Конго
Повітряний транспорт є чи не єдиним засобом пересування у непрохідних джунглях

Вертолітники українського національного контингенту Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго показали захопливе відео польотів на гелікоптерах над мальовничими пейзажами країни.

Зокрема, на ролику видно, як гелікоптер пролітає над джунглями, летить низько над річкою, мало не торкаючись води та зависає над кратером вулкану.

З грудня 2019 року діє вже 11-та ротація 18-го окремого вертолітного загону у Конго. Екіпажі вертольотів Мі-8 та Мі-24 дислокуються у провінції Північне Ківу, на аеродромах Гома, Бунія та Букаву. Загалом у Конго перебуває 250 українських миротворців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові посадили вертоліт у кратер вулкану

Серед основних завдань для українського національного контингенту залишаються підтримка та прикриття з повітря військ Місії у ході проведення миротворчих операцій, а також медичне транспортування, допомога у передислокації контингентів інших країн, доставка у різні куточки регіону гуманітарних вантажів, харчових продуктів, медикаментів тощо.

Враховуючи транспортну інфраструктуру країни, повітряний транспорт є чи не єдиним засобом зв'язку між невеличкими поселеннями у непрохідних джунглях та цивілізацією.

"Цього року збройних сутичок та обстрілів з боку місцевих бандформувань не було", - розповів у коментарі Gazeta.ua помічник командира 18-го окремого вертолітного загону по звязкам з ЗМІ майор Ігор Бороздюк.

Також на тлі загальносвітового карантину українські військові щодня залучені до інформування щодо протидії поширення коронавірусу.

За словами командира загону, під час виконання завдань екіпажі вертольотів обов'язково проводять температурний скринінг пасажирів і використовують індивідуальні засоби захисту. Щоразу після виконання завдань медична служба проводить дезінфекцію салонів вертольотів.

У мережі з'явилось відео, як українські вертольоти 18-го окремого вертолітного загону миротворчих сил ООН у Демократичнй Респубці Конго завдають ракетних ударів по бойовиках.

Зараз ви читаєте новину «Польоти над вулканом та джунглями: українські вертолітники показали вражаючі кадри своєї служби в Конго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі