четвер, 08 квітня 2021 18:26

Поліція за 6 тижнів конфіскувала майже 28 т кокаїну на $1,65 млрд

Поліція за 6 тижнів конфіскувала майже 28 т кокаїну на $1,65 млрд
Одна з вилучених партій кокаїну / CNN

Поліція Бельгії конфіскувала майже 28 т кокаїну, вартістю $1,65 млрд. Це сталося після отримання доступу до зашифрованої телефонної мережі, якою користалися злочинці.

За 6 тижнів, що минули з 20 лютого, поліція вилучила 27,64 т кокаїну в порту Антверпена, зокрема рекордну партію, майже 11 т, у ніч з 2 на 3 квітня. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція вилучила рекордні 700 кг кокаїну

"Під час розслідування потенційної злочинної організації, яку підозрюють в умисному наданні зашифрованих телефонів кримінальному середовищу, поліції вдалося зламати зашифровані повідомлення від фірми Sky ECC", - йдеться в заяві правоохоронців.

Це не перший випадок, коли правоохоронці проникають на зашифровану платформу, яку використовують злочинці. Торік агентства у Франції та Нідерландах проникли на платформу під назвою EncroChat і поділилися даними через "Європол", що дозволило поліції відстежувати приватні повідомлення злочинців, зокрема фото та мільйони повідомлень.

За даними Національного агентства по боротьбі зі злочинністю Великої Британії, EncroChat пропонував безпечний обмін миттєвими повідомленнями з мобільних телефонів. Це був "кримінальний ринок", який використовували 60 тис. осіб по світу для координації поширення незаконних товарів, відмивання грошей і змов з метою вбивства суперників. У липні минулого року Агентство заявило, що здійснило 746 арештів і вилучило $68 млн готівкою, 77 одиниць вогнепальної зброї та понад 2 т наркотиків.

Зараз ви читаєте новину «Поліція за 6 тижнів конфіскувала майже 28 т кокаїну на $1,65 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі