понеділок, 07 червня 2021 12:16

Поліція оштрафувала туристів на €123 тис., бо накрали піску з пляжу

Поліція оштрафувала туристів на €123 тис., бо накрали піску з пляжу
Перші вихідні на морі для багатьох італійців і туристів, які заповнили пляжі Сардинії. Італія відкрила туристичний сезон після більш ніж трьох місяців карантину, 7 червня 2020 року / Getty Images

У суботу, 5 червня, митна поліція Італії оштрафувала на Сардинії 41 людину на €3 тис. кожного.

Туристи намагалися покинути острів, маючи в сумі 100 кг піску, мушель і пляжних каменів із відпочинку. Про це пише Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де найкраще відпочивати: думка європейців

У деяких випадках туристи встигли виставити заборонені сувеніри на продаж в інтернеті, підживлюючи процвітаючий незаконний ринок піском із сардинських пляжів.

Мішки з піском, мушлями й камінням вилучили в аеропортах і портах Сардинії. Ці речі заборонено вивозити з острова відповідно до регіональних законів від 2017 року. За законом, за це передбачені штрафи в розмірі від €500 до €3 тис. Вилучений пісок влада повернула на пляжі.

Закон має запобігти зникненню піску іймушель через популярність таких сувенірів серед мільйонів туристів, які щороку відвідують середземноморський острів, відомий красивими недоторканими піщаними пляжами.

Зараз ви читаєте новину «Поліція оштрафувала туристів на €123 тис., бо накрали піску з пляжу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі