вівторок, 27 жовтня 2020 11:43

Пограбовані магазини та сльозогінний газ: італійці вийшли на протести через посилення карантину
5

Фото: Reuters

У великих містах Італії 26 жовтня пройшли протести після того, як о 18:00 набули чинності посилені карантинні обмеження. Влада обмежила роботу ресторанів, барів, спортзалів та кінотеатрів. Про це повідомляє BBC.

У Мілані, Турині, Неаполі та Генуї сталися сутички між протестувальниками і поліцією. У Мілані демонстранти зіткнулися з правоохорнцями у центрі міста. Поліція застосувала сльозогінний газ. Затримали 28 учасників акції. Під час 1-ї хвилі Ломбардія була одним із епіцентрів епідемії в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Причина - не пандемія: низьку явку на українських виборах порівняли з закордонною

В Турині та Римі учасники акції пограбували декілька магазинів люксових брендів, зокрема бутік Gucci. У Турині затримали щонайменше 10 людей.

У Палермо на протест загалом вийшли торговці та власники закладів, які виступають проти нових жорстких обмежень. Вони скаржаться, що ще не отямилася від збитків після перших серйозних обмежень у березні, повторний карантин може повністю знищити їхній бізнес.

Нові обмеження почали діяти в країні із 26 жовтня до 24 листопада. Ресторани, бари та кафе о 18:00 мають припиняти обслуговувати відвідувачів у приміщенні. До 24:00 можуть пропонувати їжу на винос. Робота спортзалів заборонена повністю. Магазини та більшість підприємств залишаються відкритими. 75% занять в середніх школах та університетах Італії мають проводити дистанційно. У регіонах Ломбардія та П'ємонт запровадили нічну комендантську годину. Італійців просять не виїжджати з рідних міст без особливої потреби, а також уникати громадського транспорту.

Зараз ви читаєте новину «Пограбовані магазини та сльозогінний газ: італійці вийшли на протести через посилення карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі