середа, 16 серпня 2023 13:22

"Подорожчає все": у Росії прогнозують значне зростання цін

"Подорожчає все": у Росії прогнозують значне зростання цін
Експерти прогнозують зростання цін в РФ на тлі обвалу рубля. Фото: 24tv.ua

Росіян чекає зростання цін на всі товари на тлі обвалу рубля до позначки 100 рублів за долар.

Уже абсолютно всі постачальники товарів заявили про те, що ціни будуть переглянуті в бік підвищення, оскільки всі вони прив'язані до курсу долара і євро. Про це в ефірі російського YouTube-каналу Ходорковський LIVE сказав економіст Ігор Ліпсіц.

За його словами, зростання цін в Росії неминуче.

"Відбувається зростання цін, тому що коли у вас дорожчає долар і євро, у вас дорожчають товари, які закуповуються за кордоном. Всі імпортні товари подорожчають. Всі постачальники імпортних товарів вже попередили про підвищення цін", ‒ заявив Ліпсіц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якого хр*на курс так скаче": пропагандист Соловйов істерично відреагував на падіння рубля

Підвищення, зокрема, торкнеться всіх груп техніки та продовольчих товарів.

"Також зростуть витрати у компаній, які виробляють товар всередині Росії, але використовують імпортні комплектуючі. Усі російські родини відчують зростання цін, буде прискорення інфляції. У Росії подорожчає все: і холодильники, і телевізори, і китайські автомобілі. По відношенню до юаня ми бачимо 30% здешевлення рубля, відповідно ціна теж зросте. Все що ввозиться буде дорожчати. Причому далі буде тільки дорожче", ‒ сказав експерт.

Він також не виключає що Центробанк РФ підвищить ставку на 1-2% і уряд РФ "тихо за лаштунками" змусить великих експортерів продати певну частину валюти.

У країні-агресорці Російській Федерації центральний банк 15 cерпня екстренно підвищив ставку з 8,5% до 12% річних. Однак рубль продовжив падіння, а долар і євро відновили зростання на московській біржі.

Така ситуація з рублем пов'язана з агресією Росії проти України і санкціями.

Зараз ви читаєте новину «"Подорожчає все": у Росії прогнозують значне зростання цін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі