субота, 24 жовтня 2020 03:44

Після щеплення від грипу померли 17 людей

Після щеплення від грипу померли 17 людей
У Південній Кореї після щеплення померли люди. Фото: Вчасно

У Південній Кореї після щеплення від грипу померли 17 людей.

"Експерти не бачать прямого зв'язку між смертями та вакцинацією", - заявила на парламентських слуханнях начальник Корейського агентства з контролю і профілактики захворювань Чон Ин Гьон, повідомляє радіо KBS.

Медики намагаються визначити точну причину смерті дев'яти осіб. Принаймні два випадки можуть бути пов'язані з анафілактичним шоком. Крім того, всі померлі, за винятком 17-річного школяра, - люди похилого віку із серйозними хронічними захворюваннями.

Вакцини, якими проводили щеплення, було вироблено п'ятьма фірмами, і всі вони належать до різних серій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ спрогнозували, коли українцям чекати піку епідемії

Прем'єр-міністр Південної Кореї Чон Се Гюн розпорядився ретельно розслідувати можливий зв'язок між вакцинацією і смертями та оприлюднити результати. Він також закликав Корейське агентство з контролю і профілактики захворювань зробити все можливе, щоб люди погоджувалися на вакцинацію, не побоюючись за своє життя.

За держпрограмою вакцинації проти грипу в Південній Кореї планується безкоштовно зробити щеплення близько 19 млн осіб, включаючи підлітків і людей похилого віку.

Досі у країні було підтверджено один випадок смерті внаслідок щеплення проти грипу. У 2009 році 65-річній жінці після процедури було діагностовано синдром Міллера-Фішера (рідкісне неврологічне захворювання), вона померла через рік.

Зараз ви читаєте новину «Після щеплення від грипу померли 17 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі