вівторок, 19 листопада 2019 10:44

Після розгону грузинська опозиція повернулася під парламент

Після розгону грузинська опозиція повернулася під парламент
Сьогодні в Тбіліському міському суді відбудуться процеси над 37 затриманими напередодні при силовому розгоні учасниками акції протесту Фото: DW

У столиці Грузії Тбілісі опозиція повернулася під будівлю парламенту після силового розгону поліцією.

На площі перед парламентом провели ніч кілька десятків протестувальників. Вони знову встановили кілька наметів. На цей раз не на проїжджій частині проспекту Руставелі, а на площі, пише Новое время.

"Нічого не змінюється і протест з вимогою відставки уряду і призначення дострокових парламентських виборів за пропорційною системою триває", - заявив один з лідерів опозиційної партії Європейська Грузія Акакій Бобохідзе.

Сьогодні в Тбіліському міському суді відбудуться процеси над 37 затриманими напередодні при силовому розгоні учасниками акції протесту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести в Тбілісі: протестувальники почали будувати барикади

"Всі ці люди затримані за політичними мотивами, і ми будемо вимагати їх негайного звільнення", - сказав Бобохідзе.

17 листопада в знак протесту проти цього в Тбілісі тисячі людей вийшли на мітинг біля парламенту. Біля входів у будівлю законодавчого органу розбили намети, а на ворота, що ведуть у двір, повісили замки. Протестуючі вирішили встановити 24-годинне чергування, щоб не пустити в парламент депутатів Грузинської мрії, відповідальних за провал голосування.

Зараз ви читаєте новину «Після розгону грузинська опозиція повернулася під парламент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі