середа, 20 січня 2021 08:14

"Пишаюся, що не почав воєн" - Трамп звернувся до нації з прощальною промовою

"Пишаюся, що не почав воєн" - Трамп звернувся до нації з прощальною промовою
Трамп зазначив, що в результаті "сміливої дипломатії" досяг низки історичних мирних угод на Близькому Сході. Фото: Reuters

45-й президент США Дональд Трамп виступив із прощальним зверненням до нації напередодні інавгурації Джо Байдена.

Виступ глави держави опублікували на YouTube-каналі Білого дому. Трамп підкреслив, що головним досягненням вважає уникнення нових воєн за час на посаді.

"Я особливо пишаюся тим, що є першим президентом за кілька десятиліть, який не почав нових воєн. Я взяв на себе важкі битви, найважчі бої, найважчі вибори - тому що це те, для чого ви мене обрали. Наша повістка була не про правих або лівих, мова йшла не про республіканців або демократів, а про благо нації, всієї нації... Американці прийшли у жах від штурму Капітолію. Політичне насильство - це напад на все, чим ми, американці, дорожимо. Цього не можна терпіти", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві соцмережі розблокували Трампа

Трамп також зазначив, що в результаті "сміливої дипломатії" досяг низки історичних мирних угод на Близькому Сході. На думку республіканця, він "об'єднав світ задля протистояння Китаю" та відновив лідерство США на світовій арені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: YouTube не збирається розблоковувати канал Трампа

Інавгурацію Байдена як 46-го президента США, а також обраної віцепрезидентки Камали Гарріс заплановано на 20 січня.

Зараз ви читаєте новину «"Пишаюся, що не почав воєн" - Трамп звернувся до нації з прощальною промовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі