понеділок, 26 серпня 2019 15:12

"Підвищують безпеку": у школах і дитсадках Росії встановлять КПП з охороною і металошукачі

"Підвищують безпеку": у школах і дитсадках Росії встановлять КПП з охороною і металошукачі
За останні два роки у 18 регіонах РФ учні шкіл та коледжів вчинили 24 резонансних злочини

Усі школи, дитсадки, коледжі, технікуми, літні табори, центри відпочинку обладнають тривожними кнопками, постами охорони, відеоспостереженням, сигналізацією, металошукачами і КПП.

Такі правила постановив уряд РФ, передають російські ЗМІ.

"Припустимо, якщо всеросійський дитячий табір отримав першу категорію, то при в'їзді на його територію керівництво повинно встановити засоби зниження швидкості або протитаранні пристрої", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скрєпні кулаки РПЦ: російський піп побився з вуличним музикантом

У Міністерстві освіти заявили, що подібні заходи буде поширено на усі регіони РФ, що "дозволить підвищити безпеку освітнього середовища".

Таке посилення заходів безпеки експерти пов'язують з збільшенням випадків агресії в російських школах.

Так, за останні два роки у 18 регіонах РФ учні шкіл та коледжів вчинили 24 резонансних злочини. Використовували при цьому зброю і навіть вибухові пристрої. Поранено 99 осіб, загинули - 24.

17 жовтня у політехнічному коледжі в окупованій Керчі хлопець влаштував стрілянину та підірвав бомбу, після чого застрелився у бібліотеці. Загинула 21 людина, 50 отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «"Підвищують безпеку": у школах і дитсадках Росії встановлять КПП з охороною і металошукачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі