пʼятниця, 14 вересня 2018 22:22

Підозрювані у вбивстві Скрипалів є шпигунами - розслідування

Підозрювані в отруєнні у британському Солсбері колишнього агента Сергія Скрипаля та його доньки Юлії Олександр Петров і Руслан Боширов є співробітниками російських спецслужб.

"Якщо подивитися на дані Олександра Петрова в базі ФМС, то складається враження, що він "народився" у 2009 році. Тобто за паспортом він народився 13 липня 1979 року місті Котлас, але на справі жодних слідів його присутності в цьому світі до 2009 року, коли йому був виданий цей паспорт, немає", - йдеться в спільному розслідуванні Bellingcat і The Insider.

Інформацію виявили завдяки паспортним даним підозрюваних.

У звичайних досьє ФМС є замітки про отримання інших національних і закордонних паспортів, факти реєстрацій за різними адресами. У досьє Петрова нічого цього немає.

Свій паспорт у 2009 році він отримав замість зіпсованого. У досьє вказаний номер цього зіпсованого паспорта. Автори розслідування вважають, що його не існувало в природі.

Файл з біографією Петрова порожній. Окрім штампу "відомостей не давати" стоїть підпис – "с.с." (цілком таємно).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брешуть - сказали про інтерв'ю підозрюваних у вбивстві Скрипалів британці

За місцем проживання Петрова раніше мешкав ще один чоловік з прізвищем Петров. Паспортні дані обох чоловіків відрізняються.

Автор: "24 канал"
  Розслідувачі знайшли документи Петрова
Розслідувачі знайшли документи Петрова
Автор: "24 канал"
  Розслідувачі знайшли документи Петрова
Розслідувачі знайшли документи Петрова
Автор: "24 канал"
  Розслідувачі знайшли документи Петрова
Розслідувачі знайшли документи Петрова

Згідно з інформацією про реєстрацію пасажирів на рейс, які є в розпорядженні Bellingcat і The Insider, номери закордонних паспортів Боширова і Петрова відрізняються лише однією цифрою (у Боширова паспорт закінчується на 1 294, у Петрова на 1 297). У базі ФМС не вказані закордонні паспорти Боширова і Петрова.

З даних реєстрації випливає, що Петров і Боширов придбали квитки до Великої Британії 1 березня, за день до вильоту. Це суперечить їх словами про те, що поїздка планувалася заздалегідь.

Припускають, що трохи раніше в цей день квитки в Лондон придбала Юлія Скрипаль.

Раніше Олександр Петров і Руслан Боширов дали інтерв'ю телеканалу RT. 5 вересня прокуратура Великої Британії оголосила, що в отруєнні Скрипалів підозрюють саме цих 2 росіян.

Зараз ви читаєте новину «Підозрювані у вбивстві Скрипалів є шпигунами - розслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі