середа, 28 жовтня 2020 16:05

Підліток вчинив самогубство, бо розбив екран смартфона

Підліток вчинив самогубство, бо розбив екран смартфона
Індійські школярі. Ілюстративне фото / Reuters

Індійський школяр вкоротив собі віку, бо ненароком розбив екран смартфона.

Рохіт Варак, 16 років, жив у західному штаті Гоа. Він використовував єдиний на сім'ю з шести осіб смартфон. Вчився на ньому онлайн. Так само інші діти в сім'ї. Телефон упав - і розбився екран. Через чотири дні хлопця знайшли мертвим. Про це пише британська The Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-19: в Індії понад сім мільйонів хворих

Хлопця насварили. Він не витримав провини. Ремонт телефона обійшовся б у перерахунку в 1150 грн. У сім'ї не було грошей.

Сім'я Варака жила на дохід, який приносив батько, – близько 192 грн на день. Той працює водієм приватного автобуса.

Опитування, проведене з липня по вересень, показало, що в понад 20% індійських сімей немає смартфонів. А серед тих, хто мав, майже третина не мала доступу до інтернету 4G. Через брак доступу до техніки близько третини школярів в Індії не мають доступу до навчання, відколи в країні ввели карантин 25 березня. Це призводить до того, що багато дітей змушені кидати навчання, а батьки, як і вони самі, переживають стрес. Іноді батьки повинні обирати, кому з дітей варто далі вчитися, хто має найбільші перспективи.

Зараз ви читаєте новину «Підліток вчинив самогубство, бо розбив екран смартфона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі