понеділок, 19 листопада 2018 02:00

Перехідний період для Brexit продовжуватиметься до 2022 року

Перехідний період для Brexit продовжуватиметься до 2022 року
Британія просить ще два роки на реалізацію Brexit. Фото: ТСН

Головний парламентер Європейського Союзу з питань Brexit Мішель Барньє запропонував продовжити перехідний період виходу Великої Британії з ЄС до 2022 року.

"У перехідний період, який британський уряд воліє назвати періодом реалізації, Великобританія буде зобов'язана жити у відповідності з усіма законами ЄС та рішеннями Європейського суду", - інформує The Guardian.

Таку пропозицію обґрунтовують необхідністю дати сторонам два додаткових роки, щоб продовжити обговорення торгових відносин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Текст угоди про Brexit погодили - джерело

Велика Британія офіційно вийде зі складу Євросоюзу наприкінці березня 2019 року. Після цього між Лондоном і Брюсселем протягом 21 місяця діятиме перехідний період, в ході якого британська сторона не зможе брати участь у прийнятті рішень, але продовжить дотримуватися правил Євросоюзу, сплачувати внески в бюджет і визнавати рішення суду ЄС. Крім того, Лондон залишиться учасником загальноєвропейського ринку і митного союзу.

Зараз ви читаєте новину «Перехідний період для Brexit продовжуватиметься до 2022 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі