вівторок, 14 вересня 2021 16:46

Паводки вбили понад 80 людей
6

Повені зруйнували десятки сіл в Судані
Фото: Getty Images
Повені зруйнували десятки сіл в Судані
Повені зруйнували десятки сіл в Судані
Повені зруйнували десятки сіл в Судані
Повені зруйнували десятки сіл в Судані

Повені після проливних дощів у Судані забрали життя понад 80 життів і пошкодили або зруйнували десятки тисяч будинків.

З початку сезону дощів принаймні 84 людини загинули і 67 зазнали поранень в 11 штатах Судану. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 60 людей загинули від паводків на чорноморському узбережжі

Люди гинули від утоплення, ураження струмом та обвалення будинків. Зруйновано майже 8408 будинків і пошкоджено понад 27,2 тис. будинків.

З червня до жовтня в Судані зазвичай тривають проливні дощі. Щороку країна стикається із серйозними повенями, які руйнують будинки, інфраструктуру й посіви. За оцінками ООН, із липня від сильних дощів й повеней постраждали приблизно 102 тис. осіб у країні.

Майже 50 сіл на півдні Судану затоплені. Це призвело до переміщення орієнтовно 65 тис. осіб, зокрема й біженців із Південного Судану, чий табір теж затопило, ідеться у звіті ООН.

Торік сильні дощі змусили Судан оголосити тримісячний надзвичайний стан після того, як від повені постраждали не менш як 650 тис. осіб, пошкоджено або зруйнувано понад 110 тис. будинків.

У найближчі десятиліття в світі може статися кліматична катастрофа через глобальне потепління. Наслідки зміни клімату відчутні у всіх частинах планети. До таких висновків дійшла міжурядова група експертів зі зміни клімату.

Зараз ви читаєте новину «Паводки вбили понад 80 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі