вівторок, 29 вересня 2020 16:57

Патріарх Філарет попросив допомоги в Папи Римського у справі Марківа

Патріарх Філарет попросив допомоги в Папи Римського у справі Марківа
Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет. Фото:facebook.com/PhilaretPatriarch

Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет звернувся по допомогу до Папи Римського Франциска щодо засудженого нацгвардійця Віталія Марківа. Він просить задіяти всі можливі механізми для забезпечення справедливого судового розгляду в Італії.
Про це він повідомив у своєму Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист Марківа надав італійському суду нові докази його невинуватості

"Ви як людина, яка проходила духовне становлення під керівництвом українського священника, мабуть, знаєте, що українці є миролюбною нацією та ніколи не окуповували чужих територій. Вони завжди лише боронили свою землю. Так відбувається й нині, під час російсько-української війни. Україна та більшість демократичного світу розуміють, що Віталій Марків насправді став жертвою примітивної помсти імперської Росії, проти якої він, як і весь наш народ, бореться за цілісність і самостійність нашої Держави. Кожен народ гордився б таким сином, як Віталій Марків, який за покликанням свого серця став на захист Батьківщини під час нападу на неї ворога", - йдеться в повідомленні.
Патріарх зазначив, що Марківу бездоказово й безпідставно інкримінують причетність до загибелі журналіста Андреа Рокеллі, який помер у травні 2014 року у Слов'янську під час активної фази російської військової агресії. Аргументи ж сторони обвинувачення базуються на російській пропаганді.
"Стати на бік правди і захистити стражденних, то великий наш обов'язок як пастирів, бо ж сам Христос дав нам Євангельське одкровення, що "Бог є любов" (1 Ін 4:8)", — додав Філарет.

Ранком вівторка 29 вересня в Мілані італійський суд розпочав розгляд апеляції у справі нацгвардійця Віталія Марківа, засудженого до 24 років позбавлення волі за нібито причетність до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі у травні 2014 року на Донбасі. Друге засідання з розгляду апеляції на вирок Марківу має відбутися 1 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Патріарх Філарет попросив допомоги в Папи Римського у справі Марківа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі