субота, 31 жовтня 2020 09:00

Пашинян попросив Путіна про військову допомогу

Пашинян попросив Путіна про військову допомогу
Досі Вірменія самотужки захищала Нагірний Карабах.фото "Комерсант"

Прем'єрміністр Вірменії Нікол Пашинян надіслав листа президентові РФ Володимиру Путіну з проханням про проведення консультацій для визначення роду і розміру допомоги, яку Росія може надати Вірменії для "забезпечення її безпеки". Повідомляє "Українська правда".

"31 жовтня прем'єрміністр РВ Нікол Пашинян надіслав листа президентові РФ Володимиру Путіну, в якому досконально представив ситуацію, що склалася в результаті азербайджано-турецької військової агресії проти Нагірного Карабаху, і виклики, що виникли у зв'язку з нею.

У листі, зокрема, були підкреслені обставини перекидання іноземних озброєних терористів із Близького Сходу і їхньої участі в бойових діях проти Нагірного Карабаху.

З огляду на наближення бойових дій до кордону Вірменії, факти посягань на територію РВ, які вже мали місце, прем'єрміністр Республіки Вірменія звернувся до президента Російської Федерації за негайним проведенням консультацій з метою визначення роду і розміру допомоги, яку Російська Федерація може надати Республіці Вірменія для забезпечення її безпеки, ґрунтуючись на союзницьких відносинах між Вірменією і Росією і статті 2 "Договору про дружбу, співпрацю і взаємну допомогу" від 29 серпня 1997 року".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вірменія і Азербайджан домовилися не стріляти по цивільному населенню

Конфлікт Вірменії і Азербайджану з новою силою спалахнув наприкінці вересня.

Зараз ви читаєте новину «Пашинян попросив Путіна про військову допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі