Ексклюзиви
субота, 16 жовтня 2021 15:58

Палали будівлі: у російській колонії стався масштабний заколот

Палали будівлі: у російській колонії стався масштабний заколот
Серед бунтівників колонії №1 Владикавказа, яких переправляють в інші регіони, виявився чемпіон світу з армрестлінгу Спартак Золоєв. Він був засуджений на шість років за жорстоке побиття дружини через ревнощі. Фото: t.me/bazabazon

Близько 600 ув'язнених влаштували заколот у виправній колонії №1 російського міста Владикавказ ввечері 15 жовтня.

Учасники розбили камери спостереження і внутрішні двері. У колонію стягнули значні сили силовиків з усього регіону, повідомляє Telegram-канал Baza.

"Інцидент почався з конфлікту за участю двох ув'язнених, в якому брали активну участь співробітники колонії. Після чого на території установи й спалахнули заворушення", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В'язні збунтувалися і захопили тюрму

Серед учасників бунту виявився чемпіон світу з армреслінгу Спартак Золоєв, раніше засуджений до шести років за жорстоке побиття дружини. Бунтарі підпалили кілька будівель, у тому числі бараки з суворими умовами утримання.

"Формально ув'язнені живуть в таких місцях, як у звичайних колоніях загального режиму. Однак у них є безліч обмежень: наприклад, саме ці бараки замикаються, переміщатися місцевим зекам по території вільно не можна, жорсткіше діє охорона", - повідомляється.

В результаті бунт було придушено пізно вночі - в колонію увійшов спецназ. Ув'язнених розділили на групи, частину з них відправили в інший регіон.

57 людей вбили, із них 16 обезголовили у результаті бунту серед ув'язнених у регіональному відновлювальному центрі Альтаміра в північному штаті Пара, Бразилія.

Під час заколоту члени банди з одного тюремного блоку вторглися до іншого і підпалили кімнату. У результаті багато ув'язнених задихнулися.

Зараз ви читаєте новину «Палали будівлі: у російській колонії стався масштабний заколот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути