неділя, 20 червня 2021 15:11

Овдовіла королева вперше вийшла в люди, а китайці підкорюють космос - найцікавіші фото тижня
5

Тиждень 14-20 червня 2021 року запам'ятався першим офіційним заходом британської королеви Єлизавета II після смерті чоловіка, підкоренням космосу китайцями. Ці та інші цікаві події у фото.

Автор: Steve Parsons - WPA Pool/Getty Images
 

Британська королева Єлизавета II у Віндзорському замку прийняла Президента США Джо Байдена з дружиною Джил. Йдуть так званим Великим коридором, що розділяє монарші покої і гостьові. В цій частині резиденції виставлені видатні твори мистецтва, що належать королівській родинні. Голова Білого дому прибув до Британії на зустріч з лідерами G7 в графстві Корнуолл. Під час самої зустрічі Байден порушив протокол, бо до місця офіційного заходу прибув після королеви. Для Єлизавети II саміт G7 став першим великим офіційним заходом після смерті її чоловіка герцога Единбурзького Філіпа 9 квітня 2021-го.

Автор: Alex Kent/Getty Images
 

На цвинтарі Монтефіоре в і нью-йорському районі Квінз хасиди читають вголос молитовні записки біля могили Менахема-Мендла Шнеєрсона.

Так відзначили 27-річчя смерті одного з єврейських духовних лідерів XX століття. Шнеєрсон народився 1902-го в українському Миколаєві. Дитячі і юнацькі роки провів у Катеринославі - теперішньому Дніпрі. 1927-го тікаючи від більшовиків емігрував з родинною з СРСР. Жив у Латвії, навчався в Берлінському університеті, у Сорбонні, закінчив факультет суднобудування. В США опинився під час Другої світової. Його обрали Любавицьким реббе. Створив понад 2000 освітніх, соціальних, медичних організацій по всьому світу. Посмертно нагороджений Золотою Медаллю Конгресу США. Частина послідовників вважає Шнеєрсона месією та не визнає факту його фізичної смерті

Автор: Kevin Frayer/Getty Images
 

З космодрому Цзюцюань у пустелі Бадин-Джаран Китай запустив пілотований корабель "Шеньчжоу-12". Через 6,5 год успішно зістикувався з основним модулем космічної станції "Тяньхе". Екіпаж із трьох астронавтів пробуде на орбіті три місяці. На цей час заплановані два тривалих виходи у відкритий космос. Усього для будівництва космічної станції Китай здійснив 11 запусків, три з них – на кораблі "Шеньчжоу-12". З людьми на борту це перший за майже за п'ять років політ китайців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухи у Москві: у повітря підняли авіацію

Автор: Zhang Haiqiang/VCG via Getty Images
 

Фермери завантажують кавуни в китайській провінції Хебей. Це один із найбільш забруднених регіонів країни через велику кількість металургійних підприємств. Хмари смогу доходять навіть до столиці Пекіну за 260 км. Сприятливі кліматичні умови провінції також дозволяють підтримувати сільське господарство. Тут вирощують круглі кавуни з дуже тонкою шкірою. Під баштани виділили майже 670 га.

Автор: REUTERS/Pascal Rossignol/Pool
 

Президент Франції Еммануель Макрон робить селфі з жителями Віллер-Котре. Цю комуну на півночі країни відвідав з одноденним візитом. Президент інспектував ремонт місцевого замку XVI ст. Віллер-Котре найбільш знаний, як батьківщина автора трилогії про "Трьох мушкетерів" Александра Дюма-батька.

Зараз ви читаєте новину «Овдовіла королева вперше вийшла в люди, а китайці підкорюють космос - найцікавіші фото тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі