пʼятниця, 09 листопада 2018 12:24

Острів у Північному Льодовитому океані сколихнув рекордний землетрус

Острів у Північному Льодовитому океані сколихнув рекордний землетрус
Ян-Маєн є частиною Норвегії Фото: wikipedia.org

Біля берегів острова Ян-Маєн, розташованого між Гренландією та Норвегією, стався рекордний за силою землетрус магнітудою 6,8.

Поштовхи почалися приблизно о 3:00, епіцентр був на відстані 119 км від острова. Про це повідомляє сервіс Earthquake Track.

На острові перебувало 18 осіб – працівники метеорологічної служби та військовослужбовці збройних сил. Постраждалих немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік із ножем влаштував смертельну бійку з перехожими

Цей землетрус називають найсильнішим із тих, які раніше було зареєстровано в Норвегії. Попередній землетрус також стався поблизу Ян-Маєна. Його зареєстрували 30 серпня 2012-го, мав магнітуду 6,6.

Ян-Маєн розташований за 600 км на північ від Ісландії, за 500 км на схід від Гренландії та за 1000 км на захід від Норвегії.

Один із найбільш руйнівних в історії Японії землетрусів трапився зранку 28 жовтня 1891-го у японських провінціях Нобі, Міно й Оварі. Кількість постраждалих - 17 175, зруйновано понад 140 тис. будівель.

Зараз ви читаєте новину «Острів у Північному Льодовитому океані сколихнув рекордний землетрус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі