пʼятниця, 10 лютого 2017 12:33

Організаторів панамських офшорів заарештували

Організаторів панамських офшорів заарештували

У Панамі затримали організаторів юридичної компанії Mossack Fonseca. Рамон Фонсека і Юрген Моссак реєстрували і обслуговували офшорні компанії.

В офісі провели обшук. За кілька годин до арешту компанію звинуватили у причетності до корупційного скандалу з нафтовою компанією Petrobras, повідомляє Meduza. Її власники давали хабарі бразильській владі. За це отримували контракти. Таким чином заробили понад $1 млрд. Президента Ділму Руссеф після скандалу відправили у відставку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Більшість людей у владі — залежні. Або від грошей, які заробляють на схемах, або від компромату з попереднього життя"

У квітні Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) опублікував масштабне розслідування про офшорні компанії, що використовують впливові людьми для ухилення від сплати податків. Вивчили 11,5 млн документів. Фігурантами скандалу стали 12 чинних і колишніх світових лідерів. Серед них — Петро Порошенко. Журналісти з'ясували, що у президента були ще кілька офшорних компаній. Україна опинилася серед країн, де керівництво не проводить розслідування після публікації "панамського досьє".

Зараз ви читаєте новину «Організаторів панамських офшорів заарештували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі