субота, 27 березня 2021 03:16

Організатори Євробачення-2021 відмовили Білорусі в участі

Організатори Євробачення-2021 відмовили Білорусі в участі
Білорусь не поїде на Євробачення. Фото: DW

Організатори міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення" відмовили Білорусі в участі в конкурсі цього року, так як нова представлена ​​композиція порушує правила конкурсу та може нашкодити його репутації.

"Європейський мовний союз і Reference Group, керуюча рада "Євробачення", уважно вивчили нову заявку, подану БТРК (Белтелерадіокомпанії), щоб оцінити її право на участь в конкурсі цього року. Вони прийшли до висновку, що нова пісня також порушує правила конкурсу та може завдати шкоди його репутації", - йдеться в заяві організаторів.

"Оскільки БТРК не зміг подати заявку протягом продовженого терміну, на жаль, Білорусь не братиме участі в 65-му конкурсі пісні "Євробачення" в травні".

У ЄВС заявили про те, що пісня "ставить неполітичний характер конкурсу під сумнів" і "ризикує підірвати репутацію пісенного конкурсу" Євробачення ". ЄВС сповістив білоруську сторону про те, що" пісня в існуючому варіанті не може брати участь в "Євробаченні", а невиконання вимоги може привести до дискваліфікації білоруського учасника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обрали переможців Євробачення-2021 за версією фанатів: хто отримав перше місце

Учасниками "Євробачення" від Мінська в цьому році була обрана група "Галаси ЗМеста" з піснею "Я навчу тебе" ( "I'll Teach You"). Однак Європейський мовний союз (ЕВС) визнав заявку такою, що не відповідає правилам конкурсу і не допустив пісню до участі в конкурсі.

Зараз ви читаєте новину «Організатори Євробачення-2021 відмовили Білорусі в участі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі