середа, 23 вересня 2020 17:04

Опублікували відео сьогоднішньої присяги Лукашенка

Опублікували відео сьогоднішньої присяги Лукашенка
Лукашенко проголосив присягу на вірність народу Білорусі. Фото: TUT.BY

У мережі оприлюднили відео присяги президента Білорусі Олександра Лукашенка, яку таємно провели сьогодні, 23 вересня, в закритому від суспільства і журналістів режимі. Текст Лукашенко прочитав білоруською мовою, поклявшись вірно служити народу Республіки Білорусь.

Запис опублікували на Telegram-каналі лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської "Пул Первого".

"Я не можу, не маю права кинути білорусів. Ми не просто вибирали президента країни - ми захищали наші цінності, наше мирне життя, суверенітет і незалежність. І в цьому плані ми маємо ще чимало зробити", - сказав Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Насправді Лукашенко просто пішов на пенсію" - Тихановська прокоментувала таємну інавгурацію

Він заявив, що це був не тільки службовий обов'язок громадян, а їхній свідомий вибір. Вони показали, що країну оточують патріоти.

Крім того, за словами Лукашенка, 2020 рік увійде в історію Білорусі як вкрай емоційний період. Тому зараз необхідно повернути країну до безпечного життя, а він, як головнокомандувач, зобов'язується відстоювати національні інтереси РБ будь-якою ціною.

Сьогодні, 23 вересня, Олександр Лукашенко вступив на посаду президента Білорусі в ході таємної церемонії інавгурації. На неї були запрошені всього кілька сотень людей, інавгурація проводилася без анонсу і телетрансляції.

Після інавгурації Лукашенка білоруська опозиція закликала до безстрокової акції непокори, а міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс назвав фарсом таємну інавгурацію Олександра Лукашенка в Білорусі.

У зв'язку з цим в Мінську люди почали виходити на стихійні акції протесту.

Зараз ви читаєте новину «Опублікували відео сьогоднішньої присяги Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі