пʼятниця, 13 грудня 2019 13:33

Оновити Мінські угоди можна лише за згоди представників ОРДЛО - Пєсков

Оновити Мінські угоди можна лише за згоди представників ОРДЛО - Пєсков
На запитання, за яких умов Кремль погодиться на додаткові переговори з питання модернізації Мінських домовленостей, прес-секретар президента РФ наголосив, що "в цьому разі треба запитувати не Кремль" Фото: Газета.Ру

Оновити Мінські угоди можна лише сідаючи за стіл перемовин із представниками ОРДЛО.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував висловлювання з Києва про необхідність оновити Мінські угоди відповідно до реалій сьогодення, пише Інтерфакс-Україна.

"Хочу подумки повернути всіх у Париж і нагадати документ, який погодили учасники саміту і який можна і треба вважати успіхом. У погоджених підсумках паризького саміту в другому параграфі преамбули йдеться, що Мінські угоди продовжують бути основою роботи "нормандського формату", держави-учасниці якого віддані їх повному виконанню", - сказав Пєсков.

"Якщо після понеділка відбулася якась зміна позицій Києва, то це питання, яке доведеться довго і напружено аналізувати всім іншим трьом учасникам "нормандського формату", - заявив він.

На запитання, за яких умов Кремль погодиться на додаткові переговори з питання модернізації Мінських домовленостей, прес-секретар президента РФ наголосив, що "в цьому разі треба запитувати не Кремль".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З таким "керівництвом" окупованих територій говорити ніколи не буду - Зеленський про Пушиліна

"Потрібна обопільна воля сторін конфлікту, якими є Київ і самопроголошені республіки. Під мінським комплексом заходів стоїть підпис представників самопроголошених республік. Говорити про будь-які новації, не довідуючись про точку зору і позицію представників самопроголошених республік, можна, але це малоперспективно", - сказав Пєсков.

Мінські угоди можуть бути змінені - заявив президент України Володимир Зеленський. "Я впевнений, що деякі речі в Мінських угодах зможемо змінити і будемо міняти, тому що саме передача українського державного контролю після виборів - це точно не наша позиція, і я про неї сказав не знаю скільки разів, але це остаточне рішення", - сказав Зеленський під час ток-шоу "Право на владу" на телеканалі 1+1.

Зараз ви читаєте новину «Оновити Мінські угоди можна лише за згоди представників ОРДЛО - Пєсков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі