четвер, 14 січня 2021 11:42

Огризко: 2-й імпічмент перекреслив політичні перспективи Трампа

Огризко: 2-й імпічмент перекреслив політичні перспективи Трампа
Дипломат та глава МЗС України 2007-2009 років Володимир Огризко / facebook

2-й імпічмент для президента США Дональда Трампа означає, що його хочуть назавжди відсторонити від американської політики, і те, що інституції в демократичній країні працюють. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав дипломат і міністр закордонних справ України 2007-2009 років Володимир Огризко.

"Головний висновок, що політична кар'єра Трампа закінчується. Тавро 1-го президента США, якому двічі оголошували імпічмент, йтиме за ним постійно. Усі перспективи і заяви про чергове балотування перекреслені. Для Америки це означає, що інституції перемагають. У цьому сила демократії: попри все, навіть людина, яка є президентом із великими повноваженнями, підлягає закону. Це головний висновок, який можемо зробити зі штурму Капітолію, і як наслідок 2-го імпічменту", - каже Огризко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У разі прийняття імпічменту Трамп ніколи не зможе балотуватись на президента

"Трампізм – тимчасове явище в Америці, – каже дипломат. – Він з часом спаде. Не було ще ситуації в історії США, щоб громадяни не залагодили розбіжності в суспільстві. Було чимало випадків, коли американці переживали складні ситуації та великі випробування. Сила демократії в тому, що здатна залагодити будь-які суперечності. І переважно безкровно".

На думку дипломата, цього разу демократія виявилася не зовсім готовою до такого розвитку подій і без крові не обійшлось. Але американці зроблять висновки та стануть сильніші.

Зараз ви читаєте новину «Огризко: 2-й імпічмент перекреслив політичні перспективи Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі