Ексклюзиви
вівторок, 13 лютого 2018 17:22

Оголосили результати розшифровки "чорної скриньки" Ан-148

Оголосили результати розшифровки "чорної скриньки" Ан-148
Причиною падіння Ан-148 стало обмерзання зовнішніх приладів. Фото: in.reuters.com

Причиною аварії АН-148, який розбився 11 лютого, могло стати обмерзання приладів вимірювання швидкості за бортом.

Про це свідчать попередні дани розшифровка "чорної скриньки", знайденої на місці трагедії, повідомляє "Медуза" з посиланням на Міждержавний авіаційний комітет. Спеціалісти МАКу закінчили розшифровку бортового самописця й оголосили основну версію.

Покриті льодом прилади - приймачі повного тиску - неправильно показували швидкість літака, говорять експерти.

Обігрівання всіх трьох приймачів було вимкнене. Через це вони покрилися льодом. Комісія перевірятиме дії екіпажу та справність систем, повідомляє "Лента.ru".

"Особлива ситуація", котра призвела до катастрофи, виникла через 2,5 хвилини після зльоту. Літак був на висоті 1,3 тис. км. Мав швидкість 470 км/год. У цей час приймачі почали неправильно показувати швидкість. Через 25 секунд різниця становила 30 км/год. Вона продовжувала зростати. Екіпаж вимкнув автопілот та продовжив політ у ручному режимі.

В цей час перший із приймачів показував швидкість 0 км/год., третій - 540-560 км/год., а показники другого "чорна скринька" не реєструвала. Перед зіткненням із землею третій модуль показав 800 км/год. - це максимальна швидкість, яку здатен розвивати Ан-148.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Антонов" готовий допомогти в розслідуванні падіння Ан-148 у Росії

Командир екіпажу відмовився, аби літак проходив обробку речовиною проти обмерзання, повідомляє Rambler News Service. Раніше повідомлялося, що літакові невчасно змінювали мастило та промивали повітряний стартер.

Пасажирський літак Ан-148 розбився у Росії 11 лютого. Загинули 6 членів екіпажу та 65 пасажирів. Серед них швейцарець, азербайджанець і казах. Решта — росіяни. На борту було 3 дітей — 17-річний Ілля Полєтаєв, Євген Ліванов, 12 років, і 5-річна Надія Красова.

Лайнер виконував рейс Москва–Орськ Оренбурзької області. Вилетів із аеропорту "Домодєдово". Аварія сталася за 4 хв. Літак упав біля села Степановське Раменського району Підмосков'я. Уламки розлетілися на територію у 30 га. На місці падіння утворилася воронка завглибшки 2,5 м і діаметром майже 17 м.

Зараз ви читаєте новину «Оголосили результати розшифровки "чорної скриньки" Ан-148». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути