неділя, 30 серпня 2020 21:29

Офіцера французької армії підозрюють у шпигунстві на користь РФ

Офіцера французької армії підозрюють у шпигунстві на користь РФ
Солдата заарештували за державну зраду, його підозрюють в передачі конфіденційної інформації в РФ. Фото: Pixabay

Підполковника французької армії, дислокованої при базі НАТО в Італії, підозрюють в наданні надсекретних документів або інформації агенту спецслужб Російської Федерації. Військовому пред'явлено звинувачення в порушенні безпеки.

Солдата заарештували за державну зраду, його підозрюють в передачі конфіденційної інформації в РФ, повідомляє Europe 1. Наразі старший офіцер знаходиться в процесі судового переслідування за порушення безпеки.

Підозрюваний працював в командному центрі союзних військ, розташованому недалеко від Неаполя. Згідно з інформацією радіостанції, підозрюваний, п'ятдесятирічний, батько п'ятьох дітей, має далекі родинні корені в Росії і вільно говорить російською мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще один російський дипломат попався на шпигунстві

Офіцер був помічений "в контакті з російським шпигуном, агентом ГРУ" в Італії. Як тільки з'явилися ці підозри, Франція вирішила не ризикувати.

Прокуратура Парижа розпочала розслідування. У Франції надання надсекретних документів або інформації російському агенту - це дія, кваліфікована французьким правосуддям як зрада - злочин, який карається тюремним ув'язненням на п'ятнадцять років.

У США колишній військовослужбовець спецпідрозділу сухопутних військ заарештований за підозрою в змові з працівниками російської розвідки. За даними влади, він вступив в змову з російською розвідкою в період з грудня 1996 по січень 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «Офіцера французької армії підозрюють у шпигунстві на користь РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі