четвер, 06 жовтня 2016 16:00

Офіцер Пентагону розповів про майбутнє окупованого Донбасу

Автор: СВS News
  Бійці ЗСУ біля Краматорська, вересень 2014 року
Бійці ЗСУ біля Краматорська, вересень 2014 року

Мінські домовленості не є реалістичним механізмом врегулювання на Донбасі.

Таку думку в інтерв'ю журналу "Країна" висловив старший аналітик по Росії Міністерства оборони США, підполковник Девід Джуберг.

"Просто піти з Донбасу для Путіна – означає визнати поразку. Це зруйнує його рейтинг у Росії. Час працює проти Кремля. Міжнародні санкції діють, економічна ситуація в РФ погіршується. Скоро росіяни задумаються: чи варта Україна порожнечі в їхніх холодильниках? Але зараз не слід сподіватися на зрушення навколо Мінських домовленостей. Путін чекає, коли на політичну сцену вийде нова президентська адміністрація США", - розповів Джуберг.

Рано чи пізно Росії доведеться вивести війська з окупованого східного Донбасу, прогнозує американський офіцер.

"Нині окуповані території – закритий анклав без грошей та роботи, зате зі зброєю та бойовиками. Його майбутнє нагадуватиме щось середнє між Сомалі, Сектором Гази і сюжетом фільму "Шалений Макс". Розгул злочинності, бідність, соціальні катастрофи. Якийсь час після завершення боїв регіон існуватиме напівнезалежно. За прикладом чеченської Ічкерії після поразки Росії в 1995–1996 роках. Згодом українські війська відновлять контроль над Донецьком і Луганськом. Це неминуче, бо самостійно анклав існувати не може, підтримка Росії не триватиме вічно", - підсумував Джуберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО воюватиме з Росією не більш як 20 днів - аналітик Пентагону

Повну версію інтерв'ю зі старшим аналітиком Міністерства оборони США Девідом Джубергом читайте у черговому номері журналу "Країна" №38 за 6 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Офіцер Пентагону розповів про майбутнє окупованого Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі