середа, 18 вересня 2019 09:01

Одну з найсильніших санкцій ми ще не застосовували і Росія це добре знає – повірений США в Україні

Одну з найсильніших санкцій ми ще не застосовували і Росія це добре знає – повірений США в Україні
Мета санкцій - припинити агресивні дії Росії, - Вільям Тейлор. Фото: https://1tv.ge

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор заявив, що санкцій проти Росії недостатньо.

"Санкцій недостатньо, оскільки впродовж цього часу ми не побачили, щоб росіяни залишали Донбас чи Крим", - сказав він в інтерв'ю Першому каналу Грузії.

Додав, що мета санкцій - припинити "агресивні дії Росії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник США пояснив, чому заморозили фінансову допомогу Україні

"Одна з найсильніших санкцій, яку ми ще не застосовували щодо Росії, і Росія це добре знає, це її виключення з міжнародної фінансової системи", - заявив Тейлор.

За його словами, подібний захід був би "руйнівним" для країни і може бути введеним у разі "ще одного агресивного кроку". Говорячи про перспективи вступу України і Грузії до НАТО, Тейлор назвав однією з умов припинення російської військової присутності в Південній Осетії, Абхазії, у Криму та на Донбасі.

"Було б непогано, якби росіяни залишили Південну Осетію, Абхазію, Крим чи Донбас, це спростило б процес вступу", - сказав він.

Президент України Володимир Зеленський і президент США Дональд Трамп можуть зустрітися в Нью-Йорку в період із 23 до 26 вересня, точна дата ще визначається.

Зараз ви читаєте новину «Одну з найсильніших санкцій ми ще не застосовували і Росія це добре знає – повірений США в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі