середа, 02 вересня 2020 16:49

Один із лідерів білоруської опозиції виїхав до Польщі

Один із лідерів білоруської опозиції виїхав до Польщі
Латушко виїхав до Польщі. Фото: РБК

Член Координаційної ради білоруської опозиції та колишній директор Купалівського театру Павло Латушко залишив країну в ніч на 2 вересня. Виїхав до Польщі.

Латушко підтвердив, що на цей час перебуває в Польщі, проте підкреслив, що виїхав він без наміру емігрувати, - повідомляє "Наша Ніва".

"Уранці я прибув до Польщі на запрошення голови програмної ради економічного форуму Криниці Гурська. Відома економічна зустріч відбудеться 8-10 вересня, в ній візьмуть участь глави урядів багатьох європейських країн, представники бізнесу з усього світу", - сказав Латушко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти Росії потрібно йти двома фронтами

Також Латушко у коментарі виданню TUT.by запевнив, що він повернеться в Білорусь, щойно завершить усі заплановані заходи та зустрічі.

"Чув, пишуть, що мене в багажнику хтось кудись вивозив. Це повна маячня: я виїхав з країни на абсолютно законних підставах, і в мене є позначка в паспорті", - сказав опозиціонер.

Білоруські лідери почали залишати країну з різних причин: погрози з боку правоохоронних органів, уникнення в'язниці, підозри у відмиванні грошей, звинувачення в ухиленні від сплати податків, хабарництві тощо. Проте у Білорусі ще залишилися опозиціонери, які на цей час перебувають у СІЗО. Це Віктор Бабарико - банкір та політичний діяч, і Сергій Тихановський - блогер та телеведучий. А також Ольга Ковалькова - довірена особа Світлани Тихановської, Сергій Дилевський - лідер страйкому МТЗ, Віталій Кривко - представник івент-спільноти, Світлана Алєксієвич - нобелівський лауреат з літератури, Олесь Біляцький - правозахисник, Марія Колесникова - координатор штабу Віктора Бабарика, Сергій Чалий - аналітик, економіст тощо.

Зараз ви читаєте новину «Один із лідерів білоруської опозиції виїхав до Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі