вівторок, 17 січня 2023 12:17

Новий міністр оборони Німеччини зробив важливу для України заяву

Новий міністр оборони Німеччини зробив важливу для України заяву
Борис Пісторіус стане новим міністром оборони Німеччини. Фото: spiegel.de

Новим міністром оборони Німеччини стане соратник канцлера Олафа Шольца по партії Борис Пісторіус.

Він змінить на посаді Крістіне Ламбрехт, яка 16 січня попросила про відставку, повідомляє видання Spiegel.

З 2006-го до 2013 рік Пісторіус був мером Оснабрюка. З 2013 року обіймає посаду міністра внутрішніх справ Нижньої Саксонії, а з 2017-го є членом земельного парламенту в Ганновері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін попирає ногами міжнародне право" – Бербок їде до Гааги

Пісторіус закликав орієнтуватися на Канаду, якщо йдеться про активи російських олігархів і їхню експропріацію.

"Ми повинні наслідувати приклад Канади і не лише заморозити активи олігархів, які перебувають у санкційному списку ЄС проти Росії, а й конфіскувати їх і використати для гуманітарної допомоги та відбудови України", – сказав він.

Ламбрехт подала у відставку на тлі критики її дій щодо програм із модернізації армії й щодо поставок озброєнь в Украіну.

Переслідували скандали весь час, доки вона обіймала посаду міністра оборони. Насамперед їй пригадали те, що вона так і не змогла вивчити військові звання, які є в німецькій армії.

Журналісти згадують й інші скандали, зокрема невдале новорічне привітання міністерки, наспіх записане в останні години 2022-го. Протягом усього року Ламбрехт повторювала, що Німеччина вичерпала можливості постачати Україні збро

Зараз ви читаєте новину «Новий міністр оборони Німеччини зробив важливу для України заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі