четвер, 02 серпня 2018 08:54

Низький рівень: відмовились від російських лікарів

Низький рівень: відмовились від російських лікарів
У багатьох лікарів, які навчалися в Росії, виявили низький рівень кваліфікації. Фото: nashgorod

Від послуг лікарів з російськими дипломами відмовилися у Фінляндії. Одна з лікарень заявила про низький рівень кваліфікації таких працівників.

Інцидент стався у Центральній лікарні Південної Карелії, повідомив портал "Yle".

"Медзаклад відчуває проблеми через недостатню кваліфікацію позаштатних лікарів, найнятих через рекрутингові контори. Особливо черговому відділенню довелося відмовитися від послуг багатьох лікарів, які навчалися в Росії", - зазначили у виданні.

Така проблема могла виникнути через іншу практику лікування, яку отримували російські випускники. Також - через необхідність переорієнтування медиків на лікарняні приміщення нового типу, додала Пекка Корвеноя, головлікар чергового відділення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський студент написав диплом і потрапив у в'язницю

Проте інші лікарі вважають, що труднощі лікарів з медичних вишів РФ можуть бути пов'язані з мовою та комунікацією.

Велика Британія відмовилася визнавати дипломи російських ВНЗ. Крім того, самі росіяни на тлі погіршення стосунків між країнами бояться відправляти своїх дітей на навчання за кордон, повідомляють ЗМІ. Останнім часом кількість росіян у британських приватних школах скоротилась на 40%.

Зараз ви читаєте новину «Низький рівень: відмовились від російських лікарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі